Mici albume de colectie la Galeria Posibila

Albumele pot deveni adevarate obiecte artistice, am descoperit cand am fost invitati la Galeria Posibila si am rasfoit impreuna cu galeristul Matei Caltia albumele de arta publicate de ei inca de la infiintarea galeriei.

Albumele de artist publicate de Galeria Posibila

O preocupare constanta pentru publicarea de carte a dezvoltat o spectaculoasa serie de albume de arta sau carti de artist cum ar fi: Cartea I II III IV V VI VII povesti cu Stefan Caltia, albumul artistului Lucian Bran Alien Structures, Steampunk Autochrome de Nicu Ilfoveanu, cartea Groapa de gunoi despre seria de fotografii a artistului Ion Dumitriu.

Selectie personala – Atelierul de facut carte

Un proiect inedit este cel legat de fotografia anonima, proiect inceput acum cativa ani odata cu publicarea cartii Petite Histoire si care a continuat in 2013 cu aparitia cartii Nu-mi place marea, dar si muntele a artistei Nicoleta Moise. Povestea acestei carti a inceput in vara lui 2012 cand artista a gasit pe strada Lutherana din Bucuresti o serie de fotografii cu o singura femeie din anii 60-70. Artista le-a selectat si a creat un eseu in imagini.

Fotografia anonima, fotografia gasita, are in sine o putere deosebita. Forta ei nu sta in forta autorului, ci in capacitatea privitorului de a investi aceea imagine cu lucrurile pe care el le cunoaste si le intelege din lumea de azi marturiseste Matei Caltia despre acest proiect.

Seria de carti cu fotografii anonime continua anul acesta prin atelierul Selectie personala, atelier de facut carte. Cu aceasta ocazie lumea a fost invitata la Galeria Posibila sa-si creeze propria carte, cu propria selectie de fotografii din cele 2000 de fotografii anonime puse la dispozitie de galerie.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras