Ruxandra Donose – Excelenta, romantism, feminitate

Mezzosoprana Ruxandra Donose a fost prezenta in Romania cu ocazia unui dublu eveniment: concertul sustinut alaturi de Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart dirijată de Stéphane Denève si lansarea CD-ului Romance, imprimat alaturi de Orchestra Radio, dirijor Tiberiu Soare.

Romance, un CD in premiera

Pentru prima data, celebra mezzosoprana de talie mondiala Ruxandra Donose, care straluceşte pe cele mai mari scene ale lumii precum: Royal Opera House Covent Garden, Metropolitan Opera, Staatsoper Vienna, Carnegie Hall sau Teatrul La Fenice din Venetia, a realizat un CD alaturi de o orchestra, un dirijor si o casa de discuri din Romania. In felul acesta, Ruxandra Donose isi implineste un vis mai vechi, acela de a aduna arii preferate si de a colabora cu orchestra pe care o simte cel mai aproape de ea. Acest album deschide o noua etapa pentru artista, pentru ca urmeaza o serie de alte inregistrari in strainatate. Dar, asa cum spune si ea, ce este acasa ramane special…

Concert extraordinar

In cea de-a doua editie a Festivalului Orchestrelor Radio RadiRo, Ruxandra Donose a sustinut un concert alaturi de Orchestra simfonica a Radiodifuziunii din Stuttgart dirijata de Stéphane Denève, la Sala Radio. Ruxandra Donose a abordat de-a lungul timpului roluri dintre cele mai dificile si variate, alaturi de cele mai importante orchestre internationale. A colaborat cu dirijori ilustri: Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Charles Dutoit, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Wolfgang Sawallisch, Jeffrey Tate, Placido Domingo, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski.

La sfarsitul concertului, a oferit autografe pe coperta albumului Romance.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.