Leo Dolghier Oleg – expozitia Symbiosis

La Galeria Elite Art, artistul Leo Dolghier Oleg a adus freamătul pădurii pe simeze, prin tușe gestualiste și puternice. În picturile din expoziția "Symbiosis" descoperim emoțiile pe care le-a trăit artistul cutreierând pădurile și gândurile sale atunci când contempla un copac. Care mai este relația noastră cu natura? Prin expoziția sa, Leo Dolghier Oleg provoacă publicul să se bucure din plin de conexiunea cu natura.

În deschiderea expoziției “Symbiosis”, iubitorii de artă au participat la un performance realizat special de Alexandru Medinschi, întruchipând spiritul naturii care mereu renaște și se transformă. Prin mișcările sale coregrafice dar și prin elementele naturale care-i compuneau costumul, Alexandru Medinschi a reprezentat simbioza dintre om și natură. A fost o experiență magnifică, prin care picturile artistului Leo Dolghier Oleg au prins viață. Expoziția “Symbiosis” este deschisă la Galeria Elite Art în perioada 5 – 23 februarie 2024.


„Aducând în prim-plan faza tranzitorie a vieții, expoziția redă, în egală măsură cu omul, lumea necunoscută a naturii, făcând legătura dintre aceasta și universul interior al umbrei și misterului propriu. Omul devine custodele naturii, iar natura devine templul său, intrând într-un dans subtil al proceselor de creștere și transformare, definind astfel circuitul vieții. Lucrările expuse devin metamorfozarea esenței ființei umane în relație cu natura, reflectând fuziunea de energii complementare, dar și procesul individual de afirmare a identității interioare. De la delicata observare a unui arbore, la explorarea liberă a diversității necunoscute, „Symbiosis” devine un proces complex de reflecție și autoanaliză, o călătorie în cunoaștere și potențare a misterului, cu momente de căutare și acceptare” (Felicia Acsinte, curatorul expoziției)


Acest material vă este oferit prin Programul Catena pentru Artă.