Romanian Dance Showcase 2014, o sarbatoare a dansului

In preajma zilei mondiale a dansului (29 aprilie) a inceput la Bucuresti, organizat de CNDB (Centrul NATIONAL AL Dansului), un Dance Showcase care reuneste spectacole de dans contemporan din Bucuresti, din tara dar si din strainatate.

Iubitorii dansului, artisti, performeri, coregrafi, isi dau intalnire la Bucuresti pe scena dansului, din 28 aprilie pana in 4 mai. Acest showcase exista pentru ca dansul contemporan romanesc are nevoie sa fie impreuna cu artistii lui, cu halucinanta lui diversitate de stiluri, concepte, estetici, asteptari, cu spectatorii lui mai vechi sau mai noi. Aceste sapte zile sunt o sarbatoare a diferentelor si asemanarilor, a acelui lucru minunat care a facut posibila supravietuirea dansului contemporan romanesc si a Centrului National al Dansului, in timpuri complicate, prea putin prielnice artei: Solidaritatea. (Iulia Popovici, curator Romanian Dance Showcase).

Televiziunea Senso Arte se bucura sa va prezinte fragmente din spectacolele de dans alese pentru a fi prezentate publicului la acest dance showcase. Primul dintre ele se numeste Camera 0001. Fabrica de vise, imaginat de coregrafa Simona Deaconescu. Un spectacol aparut in urma unui laborator in care dansatorii au incercat sa fie cat mai sinceri cu natura lor umana, cu conflictele inerente relatiilor interumane, dar si cu visele lor cele mai intime.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.

Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Ioana Bercaru