Radu Afrim si Visul unei nopti de vara

Regizorul Radu Afrim este prezent anul acesta la FNT 2012 cu spectacolul Visul unei nopti de vara, de William Shakespeare, montat la Nationalul iesean.

Printre spectacolele montate de Radu Afrim, se numara: No Mom`s Land, la Teatrul Luni de la Green Hours, Bucuresti, De ce fierbe copilul in mamaliga, E doar Sfarsitul lumii – toate la Teatrul Odeon din Bucuresti, Trei surori sau Alge-Bernarda’s house remix la Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe, Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Plaja, Adam Geist, Omul Perna, toate 3 la Teatrul “Maria Filotti” Braila, Inimi cicatrizate la Teatrul de Stat Constanta, Jocul de-a vacanṭa [Opṭiune 9] la Teatrul Municipal Baia Mare.
A luat premiul UNITER pentru cea mai buna regie la Plastilina, de Vasili Sigarev, Teatrul Toma Caragiu Ploiesti, in 2006 si pentru cea mai buna regie la spectacolul “joi.megaJoy” de la Teatrul Odeon, in 2007.

Este prima montare a unei piese de Shakespeare pentru Radu Afrim. Destul de tarziu, dupa cum marturiseste, dar pofta de Shakespeare i s-a deschis. Pentru montarea de la Iasi s-au folosit cinci traduceri anterioare si o traducere noua, facuta de Cristina Matinas.