PROMISED LAND – Festivalul Dilema Veche 2011

Prima editie a Festivalului Dilema Veche s-a bucurat de prezenta a doua spectacole de dans contemporan, in coregrafia lui Arcadie Rusu. “Promised Land”, a putut fi vazut sambata seara, in spatiul dintre Poarta a III-a a cetatii si Obelisc.

Absolvent al sectiei Coregrafie la clasa profesorului Sergiu Anghel, Arcadie Rusu a facut parte din Orion Balet si Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company. In 2007 obtine Premiul Galei absolventilor pentru cea mai buna creatie coregrafica cu spectacolul Mind Control.

Scenografa spectacolului Promised Land, Ioana Pashca, este in ultimul an de studiu si se poate deja mandri cu un premiu important in cadrul Festivalului de Teatru pentru Tineret, Piatra Neamt: Cea mai buna scenografie pentru spectacolul Fool for Love, regia Alexandru Mazgareanu.Li se alatura in acest spectacol interpretii Ioana Marchidan, Casandra Stelea, Istvan Teglas, Attila Bordas, cu o bogata experienta de coregrafi, dansatori si actori, si Elisabeta Mihai, aflata la un surprinzator debut.

„Promised Land” nu are o legatura directa cu motivul biblic. Este vorba de absurditatea lumii in care viata nu ne mai apartine pentru ca deciziile, de cele mai multe ori, nu ne mai apartin.