Premiul Bravissimo pentru Opera Comica

Artistii OPEREI COMICE in frunte cu directorul Smaranda Oteanu-Bunea au efectuat recent un turneu in Germania, fiind invitati speciali la cea de-a VI-a editie a FESTIVALULUI ROMANESC de la NÜRNBERG organizat de Asociatia Culturala Romano-Germana „ROMANImA” (Deutch-Rumanischer Kulturverein ROMANImA e.V.), Asociatie condusa de inimosii soti Doina si Vasile Dolbea.

Actrita STELA POPESCU a fost invitata de onoare a Festivalului si a OPEREI COMICE care a prezentat 2 spectacole – “PRIMAVARA MAGNOLIILOR” (mozaic muzical-coregrafic pe arii celebre din opera si opereta) si musicalul “COANA CHIRITA” (muzica Al. Flechtenmacher, regia Cristian Mihailescu) – doua dintre momentele artistice cele mai asteptate ale editiei din acest an.

Masura succesului si a aprecierii de care s-au bucurat inca de la primele acorduri muzicale a fost data mai intai de sutele de spectatori (l-am remarcat si pe Emil Conta, directorul muzical al STAATSTHEATER din Nurnberg) care au preferat sa se uite la spectacole, decat sa priveasca meciul dintre Germania si Anglia (scor final 4-1!) aflat in plina desfasurare in cadrul C.M. din Africa de Sud. Piata era inconjurata de ecrane pe care se putea urmari meciul, iar fiecare dintre cele 4 goluri marcate de Nationala Germaniei era punctat de urale care „zguduiau” practic orasul. Doar aplauzele romanilor le mai putea acoperi.

Recunoasterea talentului si profesionalismului artistilor si mai ales a calitatii spectacolelor avea sa vina la final, cand Doina si Vasile Dolbea, alaturi de membrii Asociatiei Culturale Romano-Germana „ROMANImA” au acordat Operei Comice Marele Premiu „BRAVISSIMO”, odata cu invitatia oficiala pentru a participa si la editia de anul viitor. Actritei Stela Popescu i s-a conferit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Nürnberg.

„In perioada estivala am avut programate spectacole la GRADINA de VARA Giulesti inaugurata cu PRIMAVARA MAGNOLIILOR si cu musicalul COANA CHIRITA, dar vom participa si la Programul BUCURESTI COOLtural initiat de Primaria Municipiului Bucuresti. In luna iulie, in august si septembrie vom juca in toate parcurile bucurestene cele mai de succes spectacole ale actualei Stagiuni” – a spus Smaranda Oteanu-Bunea, Directorul Fondator al OPEREI COMICE PENTRU COPII si moderator al spectacolelor, „rol” pe care si-l asuma cu toata responsabilitatea.

Marea actrita Stela Popescu este colaborator permanent al OPEREI COMICE PENTRU COPII, iar in aceasta Stagiune o putem aplauda si admira in spectacolele „Coana Chirita” , „Primavara Magnoliilor” sau „Piatra din casa”.

In aceasta toamna, artistii se vor muta definitiv la Teatrul Giulesti, locatie in care vor sustine toate spectacolele.

Oana Georgescu
www.operacomica.ro