Premiere si Povesti la NOTTARA

Sala „George Constantin” a Teatrului NOTTARA a gazduit conferinta de presa ocazionata de deschiderea stagiunii 2013 – 2014 si de organizarea in perioada 12 – 19 octombrie a primei editii a Festivalului International de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”.
SENSOTV.RO este Partener Media al acestui eveniment.

Cu aceasta ocazie, criticul de teatru Marinela Tepus, directorul institutiei a anuntat deschiderea oficiala a stagiunii care va avea loc pe data de 21 septembrie, cu spectacolele “Un pic prea intim”, la sala „Horia Lovinescu” si “Comedie de moda veche”, la sala „George Constantin”.

Au fost anuntate si cele trei premiere programate pentru luna octombrie: “Matrimoniale” de Lia Bugnar, regia: Diana Lupescu, „Mobila si durere” de Teodor Mazilu, regia: Alice Barb si „Un pic prea intim” de Raijiv Joseph, regia: Cristi Juncu. Regizorii Alice Barb si Diana Lupescu au impartasit o parte din gandurile lor legate de aceste spectacole, iar jurnalistii prezenti au vizionat un fragment din „Matrimoniale”.

Un alt eveniment important este prima editie a Festivalului International de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”. “Am creionat un proiect inedit care va cuprinde nu doar spectacole de teatru, ci si lansari de carte, colocvii, spectacole-lectura cu acces liber si un eveniment stradal dedicat tuturor trecatorilor. Timp de opt zile, teatrul va imbraca «haine de festin», cu scopul de a revitaliza comedia bulevardiera ” – a declarat Marinela Tepus. Festivalul propune doua sectiuni: prima sectiune, cea competitiva, a fost denumita emblematic „Criza teribila, monser!”, pentru ca, in cadrul acesteia, vor intra in competitie spectacole din mai multe tari, concepute pe aceasta tematica. A doua sectiune – „Bulevardul Comediei” prezinta pe langa spectacole de succes si premiere ale teatrului gazda, si comedii bulevardiere ale unor teatre invitate.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu