Poveste despre tatal meu, la Teatrul Odeon

Ultima premiera de la Odeon, Poveste despre tatal meu, in regia lui Gelu Colceag, dupa un text al lui Radu F. Alexandru, aduce pe scena o distributie excelenta. Gelu Nitu, Crina Muresan, Ioana Anastasia Anton, Mircea Constantinescu, Mircea Cretu si Dan Badarau dau viata unor personaje pe care scriitorul marturiseste ca le-a cunoscut bine.

Cat este realitate si cata fictiune s-a mai adaugat peste ea nu mai are azi importanta aproape pentru nimeni. Tot ce imi doresc este ca macar o farama din emotia sub care am trait scriind Poveste despre tatal meu sa ajunga la dumneavoastra, spectatorii, marturiseste Radu F. Alexandru, cunoscut spectatorilor si pentru piesa Love Stories (cu Maia Morgenstern si Mircea Rusu) care se joaca la Metropolis, precum si pentru alte texte premiate, precum Labirint, (premiul UNITER pentru Cea mai bună piesă romaneasca a anului 2010), Nimic despre Hamlet sau Domnul Sisif.

Ca si in alte texte ale lui Radu F. si aici, apare, evident, o poveste de dragoste. O dragoste ratata insa, retezata de o tradare si de un grup de oportunisti politici. Povestea are tensiune, mai ales ca personajul principal, femeia din poveste, lipseste. Ceilalti, fostul iubit, prieteni, cei care au cunoscut-o sau cei care au racolat-o, o…povestesc, in incercarea de a intelege unde a dus-o firul iubirii. O piesa densa si interesanta, care ne aminteste ca pentru noi, oamenii, trecutul nu moare niciodata. Il caram cu noi, in mintile si in inimile noastre toata viata. Mai ales atunci cand nu avem raspuns la intrebarile care ne chinuie.

Piesa a fost scrisa in 2005 si face parte din volumul de teatru Poveste despre tatal meu, aparut in anul 2006 la editura Universalia.

Acest material va este oferit de Catena
Realizatori: Oana Georgescu
Mihaela Moldoveanu