O viata in teatru la Teatrul Foarte Mic

Teatrul Foarte Mic aduce pe scena o piesa savuroasa din repertoriul lui David Mamet - “O viata in teatru”, cu dialoguri inteligente si incitante, in care viata si teatrul, jocul si joaca, maturitatea si copilaria isi dau replici demne de registrul comic.

Eseist, dramaturg, scenarist si regizor, supranumit “Andy Warhol al teatrului”, David Mamet este cunoscut publicului romanesc mai ales prin 3 dintre scrierile sale: Glengarry Glen Ross (premiul Pulitzer), The Postman Always Rings Twice si American Buffalo.

Pornind de la piesa lui David Mamet, Ovidiu Niculescu construieste un parcurs al destinului in teatru jalonat de filosofia de la cabina, glume, emotie, asteptari, ratari si prietenie. Tema e „simpla” ca viata – cu aparente, vise abandonate, iluzia fericirii, putina melancolie, toate innecate in umor, ras sanatos si haz de necaz atoate salvator. Timp de aproape doua ore sunteti invitati la o poveste trista spusa cu mult umor.

„Rolul mass-entertainment-ului este sa linguseasca, sa seduca consumatorii, sa le aplatizeze gusturile, asigurandu-i ca e corect ceea ce au fost invatati sa creada ca e corect. Rolul artistului e sa spuna: Stop! Ganditi-va o secunda! Tot ce am invatat e gresit! Hai sa reexaminam problemele!” (DAVID MAMET)