Nunta cu divort – Teatrul Evreiesc de Stat

“Nunta cu divort”dupa Salom Alehem, este o fantezie comica, care ilustreaza modul cum se aranjau casatoriile in familiile evreiesti traditionale, precum si binecunoscutele relatii dintre soacra si ginere.

O tanara pereche, casatorita recent, este hartuita permanent de soacra, care incearca sa scape de ginere folosindu-se de influenta pe care o are asupra fiicei sale. Ramane de vazut cine invinge in cele din urma: perseverenta si intrigile soacrei, sau dragostea dintre cei doi tineri?

Din cauza anumitor inrudiri stilistice, poate, ca si a faptului ca amandoi umoristii foloseau un pseudonim, despre Salom Alehem s-a spus nu odata ca ar fi un «Mark Twain evreu».De asemenea, ambii autori au scris deopotriva pentru adulti si pentru copii, si au fost niste foarte apreciati conferentiari itineranti care au strabatut in lung si-n lat Europa si Statele Unite. Cand in cele din urma, dupa multi ani, s-au intalnit fata-n fata, Mark Twain a replicat decis ca in ce-l priveste, el dintotdeauna s-a considerat un «Salom Alehem american»!

Regia spectacolului este semnata de Dan Tudor, scenografia de Doru Zanfir, iar muzica de Vlad Cretu si Dan Tudor . Interpreteaza actorii:
Viorica Bantas, Mihai Ciuca, Geni Brenda, Veaceslav Grosu, Leonie Waldman Eliad, Mircea Drambareanu, Nicolae Calugarita, Mircea Dragoman, Nicolae Predica, Mirela Nicolau.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.