Muzica, fete, filme si baieti…

Anonimul , la cea de-a zecea editie, s-a intrecut in filme si muzica buna. Spre incantarea publicului. Relaxare, voie buna, dans, plimbari si peste toate, premiere nemaivazute, ca "The Grandmaster". Si multe alte filme, scurtmetraje, filmulete de animatie...Sa nu fim tristi daca nu le-am vazut. O selectie Anonimul 10 se apropie cu pasi repezi si de Bucuresti...

Robin and The Backstabbers si Marius Batu, de la Poesis, au fost printre cei care au electrizat publicul si anul acesta la festivalul Anonimul.

Ani si Sanda , doua fete din Maramures, au crescut cu bunicii. Parintii lor au plecat la munca in Spania, ca sa castige bani…cu care sa construiasca o casa in care toata familia va fi… fericita. Povestea lor s-a facut film, de catre Laura Capatana Juller. Regizoarea le-a insotit pe Ani si pe Sanda timp de trei ani, urmarind cu delicatete si talent cum s-au transformat copilele in absenta parintilor. “Aici. adica acolo ” este primul ei lung-metraj documentar. Un film despre o problema globala vazuta la microscop.

Tot la microscop sunt privite relatiile umane si “In acvariu…”

Tudor Cristian Jurgiu, care a luat si un premiu Cinefondation anul acesta la Cannes, e interesat de felul in care oamenii se atrag si se despart si iarasi se atrag si iarasi se despart. Fara a trage concluzii, el ne lasa pe fiecare sa ne descoperim intr-unul din personaje. Sau in amandoua. Cine suntem? Cel care paraseste sau cel care este parasit?

Acest film va este oferit prin programul Catena pentru arta.

Realizatori Bogdana Contras
Mihaela Moldoveanu

Foto : Sebastian Oros