Mircea Cornisteanu – O noapte furtunoasa

Regizorul Mircea Cornisteanu a realizat primul spectacol dupa O noapte furtunoasa in 1975, la Nationalul Craiovean. Montarea recenta, care a putut fi vazuta in cadrul FNT 2012, este cea de-a cincea dupa piesa lui Caragiale.

Perfect adaptat contextului social actual, spectacolul ofera o interpretare noua a textului si incearca sa descopere echivalentele de astazi ale binecunoscutelor personaje. Jupan Dumitrache este un proaspat imbogatit, care a cumparat o veche casa boiereasca. Viata de la Villa Veta este realitatea anului 2012, surprinsa cu umor, dar si cu o urma de tristete. In lipsa oricarei viziuni ordonatoare, spatiul urban in care traim se transforma intr-o aglomerare informa, unde cladirile de patrimoniu dispar sub tencuiala colorata tipator si omniprezentele „termopane”.

Pentru interpretarea personajului Veta, Cerasela Iosifescu a fost rasplatita cu premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal la Festivalul Comediei Romanesti din acest an. Alaturi de ea, i-am vazut pe Ion Colan, Valentin Mihali, Catalin Baicus, George Albert Costea, Raluca Paun si Dragos Macesanu. Scenografia este semnata de Lia Dogaru.

Acest material va este oferit de Catena.