Mecanica inimii vazuta de Chris Simion

Chris Simion are o placere deosebita de a citi carti, dar si un dar aparte de a spune povestile mai departe. Asa s-a intamplat si cu romanul Mecanica inimii de Mathias Malzieu: l-a citit, dupa care ni-l povesteste intr-un spectacol.

O poveste pentru adulti, fara limite de varsta

Poreclit Peter Pan al muzicii rock pentru refuzul sau de a se maturiza, Mathias Malzieu, scriitor, compozitor si interpret francez a semnat cel de-al doilea roman, Mecanica inimii, in 2007. A lansat si un album rock omonim, ambele fiind primite cu entuziasm de catre public. Pentru noi, misterele Mecanicii inimii au fost descifrate de regizoarea si scenarista Chris Simion prin intermediul unor actori de excepție precum Maia Morgenstern, Marius Manole, Medeea Marinescu, Serban Pavlu si Marian Ralea.
Este o piesa despre dragoste, despre meandrele ei, despre curajul de a-ti asuma riscuri si de a nu-ti pierde speranta ca iti vei gasi adevarata dragoste.

Ce spun personajele

Micutul Jack se naste cu o deficienta a inimii si din cauza asta i se monteaza un mecanism, un ceas, care sa-i ajute inima sa functioneze. Printre indicatiile pentru buna functionare a mecanismului, cel mai important este ca nu trebuie sa se indragosteasca. Si…bineinteles ca asta se intampla la 10 ani, atunci cand vede o micuta dansatoare intr-un parc.
Mecanismul ceasului nu poate filtra emotiile tot atat de bine ca tesuturile. Trebuie sa fii foarte atent. (…) dragostea e prea periculoasa pentru tine. Ii spune Madelaine, cea care ii este ca o mama.
Dar magicianul Melies e de alta parere: Singura smecherie, cum o numesti tu, care-ti va permite sa o seduci pe fata viselor tale este chiar inima ta. Nu cea in forma de ceas care ti-a fost pusa la nastere. Eu vorbesc de cea adevarata, cea de dedesubt, din carne si sange, care pulseaza. Pe asta trebuie s-o pui la treaba! Uita de problemele de mecanica, nu le mai da atata importanta! Fii imprudent inainte de toate, daruieste, daruieste-te fara sa te gandesti prea mult!
Va reusi Jack sa-si urmeze inima si sa-si implineasca dragostea?
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.