Marfa vie

Nuvela Marfa vie scrisa de Anton Pavlovici Cehov a fost publicata in anul 1882, cu cinci ani inainte de Ivanov, intr-o perioada in care insusi autorul traia dezamagiri sentimentale. Ea este reprezentativa pentru universul marelui dramaturg, univers in care regasim melancolie, plictiseala, blazare, emotivitate si vulnerabilitate…

Dramatizarea lui Nicolae Urs face trimiteri la problematica cehoviana a cuplului, surprinzand alunecarile fragile de la casnicie la adulter si la singuratatea constientizata.“Marele talent a lui Cehov face ca la o suta treizeci de ani de la publicarea nuvelei Marfa vie sa rasara un nou spectacol de teatru care are la baza opera sa. Am pornit acest proiect, in perfect acord cu realizatorul dramatizarii si actorii, cu gandul de a oferi publicului un spectacol Cehov. Clasic.

Fara viziuni regizorale si creatii scenografice care pun in plan secundar opera autorului. Sincer, am zis: Nu cred ca va discuta cineva peste o suta de ani despre talentul nostru, asa ca hai sa ne bucuram cu totii, artisti si spectatori, de cel a lui Cehov. Tipul promite…“ spune Dragos Campan, regizorul spectacolului.Cei trei actori care dau viata universului cehovian sunt Ana Covalciuc, Tudor Smoleanu si Florin Busuioc.