Lars Danielsson Project 8 – Garana Jazz Festival 2011

Lars Danielsson a cantat alaturi de chitaristul John Parricelli (care i-a fost colaborator pe Tarantella), de bateristul francez Xavier Desandre-Navarre (care a compus coloana sonora a filmului Leon) si de pianistul polonez Leszek Mozdzer.

Danielsson si Mozdzer colaboreaza din anul 2005, primul material pe care l-au inregistrat fiind The Time.Leszek Mozdzer canta la pian de la 5 ani. Educatia muzicala a avut loc in spatiul clasic, iar pe la 18 ani a descoperit jazzul. Apoi a incercat sa interconecteze cele doua genuri, devenind cunoscut prin cateva improvizatii dupa Frederic Chopin. Printre altii a lucrat cu Pat Metheny, Archie Shepp, Tomasz Stanko sau David Gilmour.

John Parricelli si-a inceput cariera de chitarist de jazz in 1982, fiind unul dintre membrii fondatori ai big-band-ului Loose Tubes, cu care a si inregistrat trei albume. A cantat cu Kenny Wheeler, Norma Winstone, Peter Erskine si Mark Lockheart.

Cat despre Xavier Desandre Navarra, s-a nascut in Paris si a studiat in Franta si in Iran. Stilul sau este puternic influentat de muzica braziliana. Ca sideman, a participat la inregistrarea a peste 100 de albume, alaturi de mari personalitati musicale: Birelli Lagrene, Gil Evans, Lars Danielsson, Ferlet Edouard, Sun Youn Nah, Nils Peter Molvaer. A colaborat cu regizorul Luc Besson pentru muzica binecunoscutului film Leon.