Jocul de-a vacanta

La Comedie un tanar regizor se joaca de-a vacanta pe textul lui Mihail Sebastian, pe care-l actualizeaza cu verva, umor si cu niste decoruri incredibile.
Piesa ne invata ca cine n-are un Stefan sa-si cumpere sau sa nu se duca in vacanta. Inceputul e greoi pentru ca in primul rand personajele nu au semnal la telefon, ceea ce face dificila comunicarea. Pentru ca nu sunt conectati la universal stirilor, le e greu sa vorbeasca despre altceva, cazand usor in depresie. Ceea ce anima insa scena si mica lor comunitate formata din Jeff, domnul Bogoiu, madam Vintila si Corina este tocmai prezenta prin absenta daca putem spune asa a tanarului Stefan care in cautarea linistii mult visate timp de un an, este cel care taie semnalul si izoleaza locatia de restul lumii. Personajele sunt delicioase, mi-a placut in mod special domnul Bogoiu, lucrator la minister, in care am recunoscut pe visatorul din noi, care ar naviga pe mari necunoscute si si-ar asuma si rolul unui commandant de nava…daca ar avea un pic de curaj. Noroc ca regizorul ii schimba drastic costumul, imprumutandu-I alura unui navigator atragator, care ar pune pe ganduri orice femeie. Decorurile si muzica te arunca din localitatea de munte pe care o vezi afisata pe o pagina de facebook in cele mai dragi vise cu briza marii, linistea epuizanta a zilelor de vara sau povesti de dragoste intr-o vacanta ce n-ai vrea sa se mai termine. Sigur ca n-am sa va povestesc piesa, dar va pot spune ca odata pornit, jocul de-a vacanta se loveste si de o bariera. Reala. Care are de-a face cu turistii de week-end pe care intr-un fel sau altul toti ii ocolim. Iar aceste doua personaje fac deliciul piesei. Regizorul Dragos Alexandru Musoiu le da si lor contururi stradale, transformandu-I in doi obisnuiti narcisisti, in care-I veti recunoaste cu usurinta pe toti cei care va enerveaza fie intr-o sala despectacol (daca au nimerit din greseala) fie la un concert. Scenografia semnata de Adeline Andreea Badescu este extreme de reusita, trecand imperceptibil de la banalul wall de facebook la extravaganta unui peisaj pe care nu-l vezi dar ti-l imaginezi. Si desigur, mai e si o poveste de iubire… dar pentru asta trebuie sa vedeti piesa. Garantez ca o sa va placa. Distributia e excelenta iar scenografia e oau! Cea mai minunata pe anul asta, pana acum!

Jocul de-a vacanta

Adaptare dupa: Mihail Sebastian
Regia: Dragos Alexandru Musoiu
Scenografia: Adeline Andreea Badescu
Distributia: Florentina Nastase, Alexandru Bogdan, Florin Dobrovici, Smaranda Caragea, Dan Baltag, Vladimir Purdel, Ana Bianca Popescu
Se joaca la Teatrul de Comedie, Sala Studio
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu