Ion Lucian si Teatrul Excelsior

Evenimentul de pe 22 aprilie, are dubla semnificatie - marcheaza ziua fondarii Teatrului Excelsior si ziua in care s-a nascut Ion Lucian. Persoanele care au marcat inceputurile Teatrului Excelsior alaturi de Ion Lucian sunt Paula Sorescu Lucian, Genoveva Preda, Daniela Anencov, Victor Radovici, Vasile Menzel si Aurel Mitran.

Celebrarea Zilei Teatrului Excelsior a inceput dimineata, la ora 11.00, cu spectacolul “Maria Sa… Magarul!”, scris si regizat de maestrul Ion Lucian, avandu-i in distributie pe Paula Sorescu Lucian, Annemary Ziegler, Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrota, Ciprian Cojenel, Robert Robert Emanuel si Alexandru Mike Gheorghiu.

Manifestarea a continuat seara, cand institutia a fost omagiata de o seama de personalitati ale lumii culturale si artistice. De asemenea, a fost proiectat un film dedicat maestrului Ion Lucian, realizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (filmul trebuia sa fie proiectat cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa, pe 16 martie, numai ca in acea zi, actorul se afla deja in spital). Filmul realizat de regizorul Laurentiu Damian,contine ultimul interviu acordat de maestrul Ion Lucian.

Actorul Ion Lucian, care a murit pe 31 martie, poate fi descris ca o persoana care si-a petrecut intreaga viata sub semnul teatrului; una dintre cele mai mari bucurii pe care acesta le-a avut a fost deschiderea, anul trecut, a noului sediu al Teatrului Excelsior din Capitala, al carui director a fost.