Bogdan Turcea – expozitia Imaginarium

La galeria Romana, in perioada 4 -28 februarie 2021, puteti sa admirati expozitia "Imaginarium" care prezinta lucrarile de sculptura ale artistului Bogdan Turcea. Ne bucuram sa vedem prima expozitie personala a artistului, in care personajele invaluie tot spatiul galeriei, oferindu-ne o stare de bine.

Bogdan Turcea s-a nascut in Bucuresti, in anul 1966 si a absolvit Universitatea Nationala de Arte, in 2017, sectia sculptura, cu profesorii Adrian Ilfoveanu si Mihai Rusen. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Artistul Bogdan Turcea marturiseste despre sculpturile prezentate in expozitie:

„Lucrarile pe care le propun privitorilor sunt, in mare masura, rodul emotiilor si imaginilor provenite din preconstient. Am lucrat fara schite prealabile, incercand, dupa modelul suprarealist descris de Andre Breton, sa transpun ideile cat mai crude, urmand a le gasi, pe masura dezvoltarii, un sens rational si un mesaj usor de descifrat. Am incercat sa grupez in saloanele galeriei lucrari cu tematica comuna: un salon cu lucrari de inspiratie mitologica, un bestiar, un salon cu tematica crestina si unul dedicat lui Don Quixote. Ideea comuna, pe care incerc sa o sugerez, indiferent de paradigma epocii ce le diferentiaza, este viziunea, imaginarea privind sacrul."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras