Ion Lucian si Teatrul Excelsior, o poveste nemuritoare

Ion Lucian si-a legat numele pentru eternitate de povestile copilariei. Am crescut ascultandu-l si urmarindu-l pe micul ecran, mereu binevoitor, cu o voce calda de povestitor, cu ochi mari si rotunzi de copil neastamparat, expresie pe care cu bucurie (dar sigur si cu mult efort) si-a pastrat-o pana in ultimele clipe ale vietii.

Numele sau ne duce cu gandul la piesa pe care a scris-o pentru cei mici, Cocoselul neascultator, care se joaca si azi cu mare succes, la zeci de scenete, piese de teatru, dar si la copilul sau drag, Teatrul Excelsior, pe care l-a adus pe lume in aceeasi zi in care s-a nascut si el. 22 aprilie este ziua de nastere a maestrului Ion Lucian dar si al teatrului pentru copii, Excelsior, care ii uimeste pe cei mici cu povesti magice de …24 de ani. Sarbatoriti fara maestrul Ion Lucian, care ar fi implinit anul acesta 90 de ani. O viata incununata de succese in toata lumea, obtinute cu truda si sustinute cu multa hotarare si dedicatie. O munca de o viata, inchinata teatrului, o arta generoasa care i-a daruit acestui om mult talent. Sigur ca talentul nu e de ajuns. E nevoie si de munca, determinare si rabdare. Dupa 12 ani de lupta cu birocratia institutionalizata, maestrul a reusit sa ofere teatrului mult iubit un sediu nou. Din 2011, In inima Bucurestiului, in strada Academiei la nr. 28, Teatrul Excelsior ii asteapta pe copii cu usile larg deschise la …Casa Copilariei si a Povestilor Nemuritoare.

Speranta celor care l-au cunoscut, a actorilor care dau viata povestilor nemuritoare pe scena acestui locas magic, dar si a spectatorilor care si-l amintesc inca pe minunatul actor, este ca Teatrul Excelsior sa-si completeze intr-o buna zi numele cu cel al omului care l-a visat si l-a construit, Ion Lucian. Si sa devina Teatrul Excelsior Ion Lucian din Bucuresti!

Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu