Artistul Eduard Duldner

Eduard Duldner este un artist citadin, influentat puternic de agitatia si freamatul orasului Bucuresti. De aici se naste preocuparea pentru exprimarea in lucrarile sale a ideii de haos, in care artistul gaseste o ordine a lucrurilor. Culorile puternice pe care le foloseste, rosu, negru, alb, le regasim mereu in opera sa.

Nonfigurativul din colajele artistului Eduard Duldner

Artistul Eduard Duldner este in permanenta cautare de tehnici de expresie si astfel au aparut cele mai noi colaje ale sale realizate din bucati subtiri de lemn pictate in alb si negru. Sunt granite fractale intre real si imaginat, intre idee si arta, intre artist si privitor, spune Eduard Duldner despre colajele sale. Aceasta exprimare nonfigurativa este o invitatie la imaginatie.
Traind in Bucuresti, artistul exprima tot ce simte legat de acesta metropola tumultoasa. Ne simtim ingraditi dar si protejati in acest haos ordonat. Sunt directii noi, sensuri de mers sau explozii de pete de culoare.

Cariera artistica a lui Eduard Duldner

Artistul Eduard Duldner s-a nascut in 1960 in Bucuresti. Este licentiat in arte plastice si decorative al Universitatii de Arta din Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, sectia Pictura, clasa prof. Marin Gherasim. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, sectia Pictura.

A avut numeroase expozitii personale si de grup, dintre care amintim doar cateva: 2007 – Galeria Senso, Bucuresti; 2005 – Galeria Caminul Artei; 1996 – Diest, Lakenhal, Belgia; 2000 – Venetia, Institutul Roman pentru Cultura si Cercetare Umanistica, 1998 – Casa Americii Latine, Bucuresti, 1997 – Galeria Apollo, Bucuresti.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras