Interviu cu regizorul Radu Dragomirescu

Premiera de sfarsit de an 2012 de la Teatrul Foarte Mic, dupa piesa dramaturgului britanic Jez Butterworth, Nascut iarna, il are ca regizor pe tanarul Radu Dragomirescu, cel care, in 2006, la acelasi teatru, a pus in scena o alta piesa, Mojo, a aceluiasi autor.

Radu Dragomirescu a absolvit regia de teatru la UNATC, clasa profesor Alexa Visarion. A participat la workshopuri conduse de Silviu Purcarete, David Esrig si a fost actor in spectacolele de improvizatie Teatru Sport si Improshow de Keith Johnstone, in regia lui Vlad Massaci.In 2005 a montat la Teatrul Act spectacolul Cum o fi de Oliver Bukowski si spectacolul lectura Puppy love de Anders Duus. Tot in 2005, realizeaza la Teatrul Odeon regia spectacolului lectura Violenta domestica , dupa textele Apa de la chiuveta (Livia Dinulescu) , Hotul si Ciobanul (Laura Maria Hatieg) ,Fragile, do not drop (Maria Silvia Pitea).

In 2007 este regizorul serialului “La Bloc” produs de Media Pro Pictures, unde lucreaza si ca scenarist.In 2008 participa la “Campionatul National de improvizatie” desfasurat la Teatrul Metropolis si este actor in spectacolul de improvizatie ,,Improvizati” de la Orange Concept Store.

A scris piesele “Oricand cu placere” (pe care o monteaza la Teatrul George Ciprian din Buzau), “Dragoste si devotiune la Deva” si “Lovitura” (pe care o monteaza la Teatrul Luni de la Green Hours).
Face regia spectacolului de improvizatie “Inglourious Acters” , la Casa Nicolae Balcescu in 2010. Monteaza la Teatrul Arca comedia Prima data de Michał Walczak.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.