Interviu cu actrita Imola Kezdi

Apreciata actrita Imola Kezdi a putu fi vazuta si anul acesta in cadrul Festivalului National de Teatru, in Hedda Gabler de Henrik Ibsen, in regia lui Andrei Serban.

Imola Kezdi este una dintre cele mai apreciate actrite ale Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, fiind considerata una din artistele exponentiale ale generatiei sale, la nivel national. A jucat rolurile principale in cele mai de succes productii din ultimii ani ale Teatrului Maghiar clujean, precum „Trei surori”, „Unchiul Vanea”, „Strigate si soapte”, respectiv „Hedda Gabler”, primul dintre ele fiind regizat de Tompa Gabor, iar celelalte trei de catre Andrei Serban.

Actrita are mai multe nominalizari la premiile UNITER, obtinand un premiu, in 2002, pentru rolul Lea din spectacolul „Flacara alba, flacara neagra” (Dybuk).Deasemenea, actrita de origine maghiara a putut fi vazuta si in filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, “Orient Express”, unde a interpretat rolul unei tinere pe nume Ana.Face parte din trupa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj din 2002.