Interviu cu actrita Cristina Casian

Cristina Casian a terminat Facultatea de Teatru, sectia Actorie, in anul 2007, la clasa profesor Ion Cojar. De atunci, a jucat in productii de teatru, care au reusit sa atraga atentia publicului, considerandu-se norocoasa ca a avut ocazia sa intalneasca oameni de la care a avut foarte multe de invatat.

Si-a dat licenta cu spectacolul “Amalia respira adanc” in regia Marianei Camarasan si scenografia Alexandrei Penciuc, spectacol care a fost preluat de Teatrul Act si pentru care Cristina Casian a primit Premiul de Debut la Gala Uniter 2008. Textul apartine Alinei Nelega, care a castigat premiul Autor European 2007 (Heidelberg), a intrat in repertoriul teatrelor din Arad, Bucuresti, Bacau, se joaca in Varsovia, in New York si urmeaza o noua premiera in Paris.

Spectacolul spune povestea Amaliei, personaj surprins la sase varste; de la copilarie la batranete, de la comunism la democratie.Cristina Casian este singura pe scena timp de o ora si cinsprezece minute, timp in care ne conduce spre bucuria copilului comunist, ne face martori la evenimente grotesti, ne “initiaza” in democratia derutanta de dupa ’89.

Cristina Casian poate fi vazuta la teatrul Act, in spectacolul “Amalia respira adanc”, in „Regele Lear” (Teatrul Bulandra, regia: Andrei Serban), “Oscar si Tanti Roz” (Teatrul Bulandra, regia: Chris Simion) sau “Si caii se impusca, nu-i asa?” (Laptaria lui Enache, regia: Chris Simion).