Interviu cu actorul Mihai Baranga

Mihai Baranga a studiat actoria la Academia Nationala de Teatru si Film din Bucuresti, clasa Olga Tudorache si Adrian Pintea. Este un actor independent care a avut numeroase colaborari cu diferite teatre si companii teatrale independente.

Este un actor cu abilitati bine cultivate, remarcandu-se printr-o voce performanta, printr-o expresivitate corporala temeinic antrenata prin lectiile de acrobatie, dans si pantomima. Mihai Baranga ramane unul dintre studentii preferati ai profesorului de dictie Nicolae Gafton (pe care l-a si avut ca maestru). Performantele vocale l-au ajutat in compozitii diverse, de la dublaje in filme de desene animate la one man show-ul realizat dupa un colaj din 10 monologuri din Shakespeare, fiecare monolog fiind facut cu o alta voce si pe o alta tipologie umana. A jucat in spectacole regizate de Theo Herghelegiu, Dragos Galgotiu, Adrian Pintea, Andreea Vulpe, Tompa Gábor, Vava Stefanescu, Dan Victor. Poate fi vazut in spectacolele de pantomima ale lui Dan Puric. A fost prezent in numeroase festivaluri din tara si din strainatate. De asemenea, a jucat in filme artistice si a avut colaborari in televiziune.

In Cum se face… joaca din anul 2000, an in care a avut loc premiera spectacolului la Teatrul Act. Pe langa reprezentatiile propriu-zise, actorii faceau happeninguri, fiind adusi la teatru de politie, de masina salvarii, de cai sau chiar de un elicopter care, spre surprinderea si bucuria spectatorilor, a aterizat in Piata Victoriei. Alaturi de el jucau Andrei Aradits, Gabriel Coveseanu si Adriana Zaharia. Spectacolul poate fi vazut la La Scena, in rolul feminin avand-o pe Aniela Petreanu.