Hotelul dintre lumi – Teatrul Mic

Hotelul dintre lumi este una din piesele renumitului dramaturg Eric Emmanuel Schmitt, ale carui texte sunt din ce in ce mai indragite in teatrul autohton. In momentul de fata trei piese de-ale lui se joaca pe trei scene numai in Bucuresti, Oscar si tanti Roz la Bulandra, Tectonica sentimentelor la TNB si Hotelul dintre lumi la Teatrul Mic.

ERIC-EMMANUEL SCHMITT s-a nascut pe 28 martie 1960 la Lyon. In 1983 a absolvit cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diploma in filozofie. Trei ani mai tarziu obtine titlul de doctor in filozofie. Debuteaza in 1991 cu o piesa de teatru, Noaptea la Valognes. Ii urmeaza Vizitatorul, care ii aduce consacrarea si pentru care este distins cu trei premii Molière, Variatiuni enigmatice, Libertinul etc. In 2001 este recompensat de Academia Franceza cu Grand Prix du Théatre pentru intreaga activitate.

De acelasi succes rasunator se bucura si romanele sale. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douazeci de premii si distinctii literare, iar in 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres.
Hotelul dintre lumi este tradus in limba romana de Costin Manoliu si Valentin Protopopescu.

Atmosfera din piesa este misterioasa. Niciun client nu stie cum a ajuns la Hotelul dintre lumi. Nimeni nu stie cand va putea pleca si nici care ii va fi destinatia. In acest loc straniu totul e posibil, chiar si miracolul. Infirmii se pot misca fara probleme si mincinosii spun adevarul. Enigmaticul doctor S., care are misiunea de a-i insoti in timpul sejurului, nu face decat sa amplifice problemele pe care si le pun cei care au sosit la hotel. Un suspans metafizic intre vis si realitate, viata si moarte, comedie si tragedie.

Regia este semnata de Alice Barb, decorul de Andrada Chiriac, costumele de Vladimir Turturica, coregrafia de Razvan Mazilu.

Distributia: Ovidiu Niculescu (Julien Portal), Valentina Popa (Laura), Mihai Dinvale (Astrologul Radjapour), Adriana Schiopu (Marie), Bogdan Talasman (Presedintele Delbec), Mihaela Radescu (Doctorul S1), Ana Bart (Doctorul S2), Traian Vlas (Ingerul 1), Corina Aldea (Ingerul 2).