Hope Concert 2015 la Ateneul Roman

Un Regal al muzicii clasice si de jazz in slujba copiilor defavorizati, o ingemanare a tuturor gandurilor frumoase, pe care suflete pe masura le cladesc… Astfel s-ar putea descrie spectacolul de exceptie gazduit de Ateneul Roman si organizat in colaborare cu Filarmonica George Enescu.cu ocazia galei Hope Concert 2015, eveniment caritabil aflat deja la cea de-a 3-a editie. A fost o seara extraordinara, de neuitat petrecuta alaturi de violoncelistul Marin Cazacu si ansamblul Violoncellissimo, pianistul Andrei Licaret, duo-ul de jazz Mircea Tiberian si Nadia Trohin, percutionistul Zoli Toth, actrita Ana Pepine si de soprana Irina Iordachescu.

Muzicienii in slujba copiilor aflati in pericol de abandon

Institutionalizarea copilului distruge vieti. Le neaga dreptul la iubire si la familie. E o violare a drepturilor copilului. E o cale profund gresita si o problema globala. Abuziva, traumatizanta, institutionalizarea copilului e o foarte proasta investitie a banilor contribuabililor, a fiecaruia dintre noi. Eradicarea institutionalizarii ca forma de ‘protectie’ a copilului e posibila in orizontul vietii noastre. Hope and Homes for Children e un varf de lance in confruntarea directa a acestei nedreptati crunte la care suntem, inca, martori. Pana la finalul anului 2022, misiunea noastra e ca nici un copil sub sase ani sa nu mai fie institutionalizat, in Europa Centrala si de Sud, iar toate tarile din regiune sa isi asume programatic protectia copilului in medii familiale, ca principiu esential in protectia copilului – sublinia Stefan Darabus, Director pentru Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.
Si totusi, marii artisti, muzica, spectacolul de clasa, arta in general, reprezita vocile cele mai potrivite pentru promovarea ideilor generoase, pentru scopurile nobile si pentru a aduce oamenii impreuna. Am participat la un eveniment cu suflet pentru suflete si am fost impresionati de daruirea celor prezenti, atat pe scena cat si in public, pentru o cauza nobila. Partiturile propuse, imbinarea stilurilor si a instrumentelor, au facut sa vibreze inca odata Ateneul Roman – a declarat violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul Ansamblului Violoncellissimo.
A fost o seara foarte reusita din punct de vedere artistic si cred ca oamenii din sala au aratat ca apreciaza si sunt alaturi de eforturile pe care Hope and Homes for Children le face in Romania. Ma bucur ca am fost a treia oara alaturi de aceasta mare familie si ca pot ajuta la expunerea ideilor, proiectelor si realizarilor lor extraordinare – a adaugat pianistul Andrei Licaret imediat dupa concert
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros