Hiromi Trio Project with Anthony Jackson and Simon Phillips 4 – Garana Jazz Festival 2011

De la lansarea albumului Another Mind, cu care si-a facut debutul, in 2003, pianista si compozitoarea japoneza Hiromi Uehara a electrizat publicul si criticii de pe ambele emisfere cu o energie creatoare, care sfideaza parametrii conventionali din jazz si impinge interpretarea si compozitia la niveluri fara precedent de complexitate si rafinament.

Cel mai nou album, contine noua melodii in formula de trio, intitulat simplu Voice, este lansat in iunie 2011, si exprima o gama de emotii umane, fara ajutorul unui singur cuvant. Hiromi apeleaza la ajutorul a doi muzicieni la fel de formidabili ca ea pentru acest proiect – basistul Anthony Jackson (Paul Simon, O’Jays, otel Dan, Chick Corea) si bateristul Simon Phillips (Toto, The Who, Judas Priest, David Gilmour, Jack Bruce).
Anthony Jackson a mai cantat cu Hiromi, pe primele ei doua albume, dar nu au inregistrat unul intreg impreuna, pana la Voice.

“Sunt o infocata admiratoare a felului in care canta. Intotdeauna mi-a placut sa cant cu el si sunt incantata ca am avut sansa sa inregistram un album intreg ampreuna”.
Inainte de Voice, Hiromi nu a mai avut ocazia de a canta alaturi de Simon Phillips. Atunci cand era in cautarea unui tobar potrivit proiectului, atat Anthony Jackson cat si Stanley Clarke l-au recomandat pe Phillips.
Concertul de la Garana s-a bazat pe piesele de pe acest album, realizat impreuna de cei trei muzicieni de exceptie.