Helmut Sturmer – Spatii imaginare

Prima zi a Festivalului National de Teatru 2013 a inceput cu vernisajul expozitiei de scenografie Spatii imaginare - machete, schite, video, a renumitului scenograf Helmut Sturmer.

Expozitia este organizata de Fundatia Lowendal in colaborare cu UNITER si prezinta peste 200 de lucrari din cariera artistica a scenografului si pictorului Helmut Stürmer – machete, fotografii, schite de conceptie, pictura, grafica, montaje video si imagini din spectacole – realizate de artist dupa 1990 si pana in prezent, pentru film si spatii teatrale romanesti si internationale.Vernisajul a fost urmat de Prezentarea cartii „Helmut Stürmer. Scenografii”, vol. II, Editura Idea, Cluj, 2013.

Conceptul curatorial ii apartine artistului iar muzica expozitiei este compusa de Vasile Sirli, colaborator la numeroase spectacole la care au lucrat impreuna. Printre regizorii cu care a colaborat se numara Liviu Ciulei, Vlad Mugur, Silviu Purcarete, Lucian Pintilie, Alexandru Dabija, Radu Afrim.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 25 octombrie – 30 noiembrie, la Fundatia Lowendal, din Piata Gheorghe Cantacuzino nr. 1.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola