Hanul de la Rascruce Revival Garana 2014

In cadrul celei de-a XVIII-a editie a Festivalului International de Jazz de la Garana au avut loc concerte in trei locatii diferite. Una dintre locatii a fost Hanul de la Rascruce, locul unde, acum 18 ani, a inceput festivalul.

Pentru nostalgici si nu numai

Nostalgicii primelor editii ale festivalului, dar si cei care stiu doar povestile legate de inceputurile festivalului, au avut ocazia sa retraiasca atmosfera intima si de convivialitate de la Hanul de la Rascruce.

Primul concert a fost sustinut de chitaristul si compozitorul Horea Crisovan, unul din muzicienii a caror evolutie artistica a fost puternic marcata de prezenta pe scena festivalului. Horea a cantat un solo de chitara cu piese de pe ultimul sau album, intitulat My Real Trip. Sa ne amintim ca au fost niste ani in care, dupa ce festivalul s-a mutat pe scena mare, Horea Crisovan a deschis festivalul, insotit de diverse formule de trupa si a avut sansa sa cante alaturi de celebrul bassist Dominique Di Piazza, la editia a XII-a a festivalului. Al doilea concert a fost tot un solo, de data aceasta de orga electronica, sustinut de Teodor Pop, foarte prezent in manifestarile festivalului din acest an. El a cantat in toate cele trei locatii ale festivalului, dar si alaturi de Mirela Iacob cu ocazia vernisajului expozitiei de arta vizuala de la Arthouse Garana, de sambata.

Finis coronat opus

In ultima zi bassitul Pedro Negrescu, considerat a fi cel mai bun bassist din tara, a sustinut un concert alaturi de doi fosti studenti de ai sai de la Universitatea Tibiscus. Piesele vocale au fost sustinute de Mirela Iacob, si ea fosta studenta a universitatii timisorene amintite. Pedro Negrescu este unul dintre veteranii festivalului, fiind prezent la primele editii. Prezenta lui in jazz este una pretioasa, pentru ca artistul s-a orientat in ultimii ani catre dirijorat, fiind unul dintre cei mai buni dirijori de muzica clasica din tara.

Aceta material va este oferit de Catena, sponsor traditional al Festivalului International de Jazz de la Garana.
Realizator Ema Nicola.