Roman Tolici

La Galeria Posibila am putut viziona in perioada 3-5 septembrie 2010, un preview la expozitia „Action” pe care artistul Roman Tolici o va deschide in septembrie in Germania.

In perioada 19 septembrie – 17 octombrie 2010, la Kunstverein Virtuell-Visuell Dorsten va fi deschisa expozitia personala a artistului Roman Tolici: Action. Aceasta expozitie imprumuta titlul unei recente serii de pictura odata cu care artistul focalizeaza realitatea de dincolo de dezvrajirea cotidiana.

Convins ca “orice imagine pictata completeaza spatii lipsa din perceptia noastra asupra lumii si asupra noua insine”, Roman Tolici ataca in seria Action staticul drept secventa a unui flux, urmarindu-i deopotriva instabilitatea si supletea. Demersul nu vizeaza atat o cercetare a miscarii in sine, cat a actiunii si a consecintelor ei. Sunt transate situatii-limita si evenimente ireversibile; singulara, clipa si atributele ei par a dezvalui o poveste mult mai continatoare de adevaruri (fie ele si simple) decat o colectie intreaga de intamplari si anecdote.