Garana 2010 – Bega Blues Band III

Editia din acest an a festivalului a fost dedicata regretatului muzician timisorean, Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii formatiei Bega Blues Band. Locul sau in formatie a fost luat de Toni Kuhn.

“A fost o alegere cat se poate de fireasca, Toni Kuhn fiind primul muzician cu care Bega Blues Band a colaborat. Cu el am efectuat si primul turneu al BBB in Germania. Dealtfel, colaborarea si prietenia muzicala cu Toni are o vechime si mai mare, in sens…istoric.

Toni Kuhn a cantat cu Kamo si Eugen Gondi in trioul Teophrastus in 1982, o formula foarte, foarte interesanta. Sunt nenumarate ocaziile si formulele in care , la randu-mi, am cantat cu Toni si pot sa spun ca el este intrutotul familiarizat cu stilul si repertoriul Bega Blues Band.

Stiu ca si Kamo si-a dorit sa continuam, si-a dorit ca Bega Blues Band sa-si continue traiectoria artistica si ca noua formula a trupei ar fi fost pe placul lui. Vom pastra spiritul Bega Blues Band si vom continua sa cantam piesele compuse de Kamo”, a declarat Johnny Bota, cel care, impreuna cu Kamocsa, a fondat Bega Blues Band, formatie-fanion a Timisoarei.