Gala de inchidere a Festivalului International de Film NexT

Realizatorii invitati precum si publicul amator de film de scurt si mediu metraj s-au reunit la gala de inchidere a Festivalului International de Film NexT pentru a afla castigatorii celei de-a cincea editii.

Marele castigator al serii a fost scurtmetrajul spaniol “La Huida”(“Goana”). Trofeul NexT a fost oferit regizorul scurtmetrajului, Victor Carrey, alaturi de care pe scena au fost prezenti actorul Oriol Cabre Barrera si producatorul Carlos Vidal Ribas.

Ariel Kleiman, realizatorul filmului “Deeper than Yesterday” (“La tot mai mare adancime”) a fost castigatorul Premiului “Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie, iar Ina Nikolow si Benedikt David, sound designerii filmului “Talleres Clandestinos” (“Croitori clandestini”) au castigat Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai buna coloana sonora.

Din cele patru filme romanesti prezente in competitia acestei editii, juriul a acordat scurtmetrajului “Apele tac” (regia Anca Miruna Lazarescu) Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc. Mariane Masone, membra a juriului NexT a motivat alegerea acestuia declarand ca “Apele tac” este mai mult decat un mod cinematografic de a incheia socotelile cu trecutul. Este un film de actiune plin de suspans si dovada unui mare talent.

Anul acesta, Juriul NexT a oferit doua mentiuni speciale, una pentru un film romanesc, Categoria Grea” (regia Olivia Caciuleanu) si cealalta pentru film strain, “Diane Wellington” (regia Arnaud des Pallières).
In ceea ce priveste premiile publicului, “Apele tac” si “The Chronoscope” (“Cronoscopul”, regia Andrew Legge ) au fost preferatii spectatorilor bucuresteni.