FITS 2011 – Constantin Chiriac, Ofiter al ordinului Coroanei

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National « Radu Stanca » din Sibiu, a primit decoratia belgiana Ofiter al Ordinului Coroanei, distinctie ce este acordata personalitatilor cu inalte merite artistice, literare si stiintifice.

Constantin Chiriac s-a dovedit a fi, in trecut ca si in prezent, un personaj de mare anvergura, nu numai pentru Romania, dar si pentru Europa. In Belgia este foarte cunoscut pentru toate prestatiile sale artistice si relatiile pe care le-a tesut in lumea teatrului. Mai precis, Constantin Chiriac are o stransa colaborare cu cele doua comunitati din Belgia.

Cu Comunitatea Franceza: Bursa si Festivalul Entre Vues, care a initiat Bursa de Spectacole din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, incepand cu anul 1997, prezenta constanta in cadrul Festivalului a numeroase personalitati si companii artistice printre care: La Compagnie Mirador, La Fanfare du Commando Fête (2009), Compagnie Alimentation Générale, Paul Emond (2008), Compagnie Mossoux-Bonté, Teatrul National din Bruxelles, proiectul european CITIES ON STAGE-VILLES EN SCENES, al carui coordonator principal este Teatrul National din Bruxelles.

Cu Comunitatea flamanda s-a implicat in cadrul Festivalului International de Teatru – prezenta companiei Circus Ronaldo si a Teatrului National din Gent. In luna octombrie a acestui an, Chiriac va pune in scena, in coproductie cu Teatrul National din Bruxelles, un fabulos spectacol Faust de Goethe.

Pentru toate aceste motive, Majestatea Sa Regele Albert II a dorit sa ii decerneze decoratia « Ofiter al Ordinului Coroanei », prin intermediul Ambasadorului Belgiei la Bucuresti, Philippe Beke, in prezenta doamnei Fabienne Reuter, Delegat al Comunitatii Franceze din Belgia in Romania.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.