Festivalul Romaniei de la Nurnberg

STELA POPESCU, MIHAI CONSTANTINESCU, artistii OPEREI COMICE si RICKY DANDEL au contribuit din plin la succesul editiei 2010

Actrita Stela Popescu, artistii OPEREI COMICE in frunte cu directorul Smaranda Oteanu-Bunea, Mihai Constantinescu si Simona Secrier, Ansamblul Folcloric „Fagarasul” sau Ricky Dandel au fost invitati speciali la cea de-a VI-a editie a FESTIVALULUI ROMANESC de la NÜRNBERG organizat de Asociatia Culturala Romano-Germana „ROMANImA” (Deutch-Rumanischer Kulturverein ROMANImA), Asociatie condusa de sotii Doina si Vasile Dolbea.

Actrita STELA POPESCU a fost invitata de onoare a Festivalului, dar si a OPEREI COMICE care a prezentat 2 spectacole – “PRIMAVARA MAGNOLIILOR” (mozaic muzical-coregrafic pe arii celebre din opera si opereta) si musicalului “COANA CHIRITA” regizat de Cristian Mihailescu, .

Programul celei de-a VI-a editii a deja celebrului Festival al Romanilor din Nurnberg si nu numai, a fost unul de exceptie. Timp de doua zile Piata Jacobs (Jacobs Plaz) din centrul frumosului oras a fost neincapatoare pentru sutele de romani dornici sa se intalneaca, sa se distreze, sa deguste din preparatele romanesti (mititeii la gratar au fost „regii”!), sa danseze, sa asculte muzica romaneasca, sa asiste la spectacole de exceptie si mai ales sa-si intalneasca artistii preferati.

Marea actrita Stela Popescu, Mihai Constantinescu si Simona Secrier sau Ricky Dandel au sustinut recitaluri in ambele zile ale Festivalului, care au alternat cu programele de cantece si dansuri populare sustinute de Ansamblul Folcloric „Fagarasul”.

La final, mai precis dupa cele doua zile 100% romanesti de la Nurnberg, Doina si Vasile Dolbea, alaturi de membrii Asociatia Culturala Romano-Germana „ROMANImA” au acordat Operei Comice Marele Premiu „BRAVISSIMO”, odata cu invitatia oficiala de a participa si la editia din 2011. Actritei Stela Popescu i s-a conferit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Nürnberg.

Oana Georgescu