Festivalul de flamenco – Ara Malikian si Jose Luis Monton

Concertul sustinut de Jose Luis Monton, considerat un geniu al chitarei flamenco si de violonistul Ara Malikian, a fost considerat evenimentul de prim rang al festivalului.

Festivalul Flamenco, aflat la a doua editie si organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti, a inclus muzica, dans si proiectii de film de fictiune si documentar despre flamenco. O combinatie de muzica culta, populara si jazz, festivalul a reunit vedetele de gen, intr-un program eclectic: trei dintre cei mai buni muzicieni spanioli, chitaristul José María Gallardo del Rey, pianista Rosa Torres Pardo si José Luis Montón, considerat un geniu al chitarei flamenco, alaturi de Ara Malikian .

„Flamenco inseamna bogatie si amplitudine, are multe radacini, e o explozie de culturi diverse, venind din timpuri stravechi, de la acei gitanos plecati din India si ajunsi in Spania. E un limbaj foarte bogat si ofera foarte mult, atat din punct de vedere muzical, cat si din cel al artistului si muzicianului propriu-zis”, marturisea violonistul Ara Malikian.