Eugen Gondi Trio – Poet

Binecunoscutul baterist Eugen Gondi a avut ocazia sa cante din nou la Festivalul International de Jazz de la Garana 2012 , unde a mai cantat la primele editii ce au avut loc la Hanul de la Rascruce al lui Gigi Taus.

El ne-a propus un trio in care a evoluat alaturi de doi tineri muzicieni: Catalin Milea, la saxofon, si venezueleanul Bambass Rodriguez, la contrabas. Concertul pe care l-au sustinut la Garana a cuprins piese compuse de fiecare dintre cei trei muzicieni. Poet este o compozitie a saxofonistului Catalin Milea, unul dintre cei mai creativi saxofonisti ai generatiei sale. Cand, la 18 ani si-a cumparat primul saxofon si l-a ales pe John Coltrane ca idol, a pornit, de fapt, in cautarea propriei voci.

Astfel, in 2006, a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti, apoi Prins Claus Conservatoire, obtinand un master si la Conservatorul Regal din Haga. A fost si memebru al European Youth Jazz Orchestra, condusa de Peter Herbolzheimer. Studiile odata terminate, au inceput colaborarile cu diversi muzicieni romani si straini ce i-au recunoscut talentul: Anca Parghel, Johnny Raducanu, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Carlo de Rosa, Eric revis, Tommy Crane, Nasheet Waits.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.