De ce n-o facem in drum?, la Teatrul Act

Noua tineri dramaturgi si noua tineri actori s-au intalnit cu regizorul si dramaturgul american Neil LaBute, intr-un workshop organizat in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu 2014, pentru a da nastere unui spectacol.

O saptamana de efervescenta creatoare

Vara aceasta am fost invitat sa iau parte la Festivalul International de Teatru care are loc in fiecare an la Sibiu, in Romania. Am participat la o serie de evenimente in cadrul festivalului, insa mi-am dedicat mare parte din timp unui atelier cu scriitori si actori romani. In decursul unei saptamani, dramaturgii participanti la atelier au creat de la zero o serie de monoloage pe care le-au prezentat publicului cu ajutorul unui grup exceptional de actori. Tema pe care am lucrat in cadrul atelierului a fost cea a SINGURATATII, iar scriitorii au dat nastere unor monoloage extraordinare, monoloage pe care urmeaza sa le vedeti si dumneavoastra. A fost o saptamana de lucru senzationala si ma bucur nespus ca acest grup a ramas impreuna pentru a prezenta spectacolul publicului din Bucuresti. Va invit sa va bucurati de aceasta colectie de noi voci, compusa dintr-un grup minunat de artisti. Neil LaBute

9 texte pentru 9 voci

Este pentru prima oara cand Neil LaBute, unul dintre cei mai reputati dramaturgi ai momentului si unul dintre cei mai jucati autori de teatru contemporan, pune in scena un spectacol in Romania. Monoloagele sunt interpretate de cativa dintre cei mai cunoscuti actori din noua generatie: Conrad Mericoffer, Alexandru Ion, Ionut Grama, Radu Iacoban, Liviu Romanescu, Cristina Florea, Eliza Pauna, Cosmina Stratan si Corina Moise. Textele au fost scrise de Neil LaBute, Claudia Postelnicu, Bogdan Georgescu, Alexandra Pazgu, Andreea Bortun, Eugen Jebeleanu, Csaba Szekely, Radu Dragomirescu si Alexandru Popa.
Proiectul este realizat de Asociatia TETA si Teatrul Act.
Acest material va este oferit de Catena pentru arta.
Realizator: Ema Nicola.