Concert extraordinar de Craciun – Muzeul National Cotroceni

Concertul extraordinar de Craciun de la Muzeul National Cotroceni a fost sustinut in acest an de catre Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova.

Orchestra Nationala de Camera a fost fondata in primavara anului 1988 din initiativa dirijorului Alfred Ghersfeld (actualmente stabilit in SUA). Membrii orchestrei sunt absolventi ai institutiilor de invatamant superior muzical din Chisinau, Moscova, Nijni Novgorod, fiecare muzician fiind si solist si interpretand concerte pentru instrument solo si orchestra. De asemenea, membrii orchestrei formeaza triouri, cvartete, cvintete de coarde, precum si ansambluri cu pian, clavecin, instrumente aerofone.

Printre perfomantele Orchestrei Nationale de Camera se inscrie si inregistrarea CD-ului realizat in colaborare cu trompetistul francez Bernard Soustrot, CD a carui lansare a avut loc la Teatrul Montansier de Versailles.

Fiind inclusi in componenta Orchestrei Simfonice Europene (orchestra fondata de Cristian Florea), muzicienii din Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova au avut onoarea de a acompania pe diverse scene din Europa mari personalitati din lumea muzicii, printre care tenorii Placido Domingo si Jose Carreras.
Dirijor – Cristian Florea, soliste – Maria Montserrat Florea si Tina Munteanu.