Comedie pe intuneric – ArCuB

ArCuB, Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, prezinta piesa Comedie pe intuneric, piesa scrisa de dramaturgul englez Peter Shaffer si regizata de Cristian Dumitru. Asa cum avertizeaza insusi titlul, este vorba de o comedie, iar asteptarile publicului amator de umor englezesc si situatii comice nu sunt inselate.

Peter Shaffer este unul dintre cei mai importanti dramaturgi britanici ai secolului XX. Multe dintre creatiile sale au fost ecranizate. Cel mai mare succes l-a inregistrat cu Equus (1997) si Amadeus (1984), cu care a castigat opt premii Oscar.
Piesa pusa in scena la ArCuB este o comedie de situatie care ne reaminteste (cu originalitate!) ca suntem supusi neprevazutului. O simpla pana de curent genereaza un lant de surprize amuzante, surprize care amplifica umorul englezesc, conturand o farsa moderna.

Din distributie fac parte Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comanici, Tiberiu Paun, Vlad Jipa, Viorica Bantas si Cristina Florea. Scenografia este semnata de Raduca Stefan Negoescu, iar Dorin Dron a realizat traducerea.