Clasic Jazz la Ateneu

Filarmonica "George Enescu" si Asociatia "Clasic e fantastic" continua campania de educatie muzicala initiata anul trecut cu proiectul "Clasic e Fantastic" cu cel de al patrulea concert al stagiunii din ciclul "Clasic e fantastic – Cum sa intelegem muzica" intitulat “Clasic Jazz”.

“Clasic e Fantastic” este cel mai amplu proiect educational de muzica clasica destinat copiilor si tinerilor, in care sunt implicati muziciani profesionisti si amatori. Alaturi de ei urca pe scena si viitorii muzicieni, astazi studenti ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Proiectul Clasic e Fantastic este o premiera in Romania. In majoritatea oraselor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York, marile institutii muzicale de cultura deruleaza de ani de zile programe educationale asemanatoare.

Pentru cea de a doua stagiune a acestui proiect (2011-2012), obiectivul este de a aduce din nou in Sala Mare a Ateneului Roman peste 10.000 de copii si tineri, facilitand astfel accesul acestora la educatia muzicala clasica.

In programul celui de-al patrulea concert s-a putut audia “Clasic jazz”, cu Irina Sarbu, voce, Dan Ionita – saxofon, Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabass, Tudor Parghel – tobe. Cu participarea BIG – BAND-ului American International School of Bucharest.
Dirijor: Mike Perry. A prezentat: Cristina Sarbu.