Catalin Hrimiuc – Porti de lumina taiate in cristal

Artistul Catalin Hrimiuc pregateste o noua expozitie personala de sculptura in cristal optic, preocupari de-o viata ale artistului. Expozitia se va deschide pe 26 octombrie 2017 la Galeria Senso din Bucuresti, unde ne vom bucura din nou sa vedem formele perfecte si invaluite in curcubee, create de Catalin Hrimiuc. Acest material nobil in care lucreaza artistul de-o viata, cristalul optic, ofera privitorului mereu surprize, straluciri de lumina fascinante. Sculpturile sale foarte moderne ne dau ocazia sa privim in viitor si sa ne imaginam o lume plina de transparenta si culoare. Pana atunci, sa intram in atelierul artistului si sa privim cum se trasforma cristalul optic in opera de arta.
Predominant verticale, pure, suprapamantene, asemenea fuzeelor de lumina, lucrarile din sticla optica realizate de Catalin Hrimiuc indeamna, pe de o parte, la cercetarea unor civilizatii apuse, spre a gasi in formele lor unice si de-atunci repetabile, corespondente simbolice, taine (inca) nepatrunse, indicii cuvenite celor initiati.

(…)daca durata este inscrisa in perfectiunea formala, in materialul si tehnica acestor constructii monolitice, Catalin Hrimiuc a gasit modalitatea de a capta, complice, timpul, prin felul in care lumina devine coautor al lucrarilor sale. Cel de-al doilea indemn continut in aceste ingenioase alcatuiri obiectuale se adreseaza, cu siguranta si eleganta, unui viitor previzibil (Dr. Doina Pauleanu, critic de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras