Clasic e fantastic

Proiectul Clasic e Fantastic este cel mai amplu proiect educational de muzica clasica destinat copiilor si tinerilor, proiect in care sunt implicati muzicieni profesionisti si amatori. O initiativa a Filarmonicii GEORGE ENESCU si a Asociatiei CLASIC E FANTASTIC prin care 10.000 de copii si tineri au beneficiat anul trecut de concerte si spectacole menite a-i introduce in universul cu adevarat fantastic al muzicii clasice.

In noua stagiune, Filarmonica GEORGE ENESCU si Asociatia CLASIC E FANTASTIC incearca sa continue proiectul cu o noua serie de opt concerte programate lunar, din noiembrie 2011 si pana in iunie 2012. Si-au confirmat disponibilitatea orchestrele inginerilor si medicilor, patronate de Filarmonica, formatii de muzica veche, camerale si de jazz, corul Filarmonicii.

Proiectul Clasic e Fantastic este o premiera in Romania. In majoritatea oraselor lumii (Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York), marile institutii muzicale de cultura organizeaza frecvent concerte educative. Aceasta noua stagiune de concerte este pusa sub semnul cuvintelor rostite de dirijorul Ilarion Ionescu Galati: “Cultura costa, dar incultura costa si mai mult”.
Directorul proiectului este doamna dr. Cristina Bohaciu Sarbu.