Geta Mocanu, Marijana Bitulescu, Alexandra Mocanu – Punct de intalnire

Trei artiste vizuale - Geta Mocanu, Marijana Bitulescu, Alexandra Mocanu - si-au dat intalnire pe simezele galeriei Orizont din Bucuresti. Chiar daca sunt realizate in diferite tehnici traditionale ale tapiseriei, lucrarile celor trei artiste exprima concepte si idei contemporane, pastrand legatura dintre trecut si prezent. Expozitia lor intitulata "Punct de intalnire" este deschisa in perioada 10 august - 6 septembrie 2017 la Galeria Orizont.
Care este locul geometric in care ingerul, lacrima si atingerea pensulei devin tangente? Care este locul in care aripa de matase se prinde pe zid neincetand sa mai zboare? Locul in care urma pensulei se face reprezentare, iar imense lacrimi suspendate plang vertical, fara sunet si fara cadere?

Proiectul expozitional “Punct de intalnire” nu aduce impreuna doar trei artisti provenind din tari diferite: Romania si Franta, ci si un alt tip de “orizont”. Un orizont alternativ, in care tapiseria capata alt statut si un alt tip de consistenta, devine arta conceptuala si instrument filozofic, capatind un aer aproape monumental. Firul nu mai reda, ci intrerupe, interogheaza, suspenda. Evacueaza ceea ce vedem, pentru a ne face sa privim nevazutul.

Cati dintre noi am privit de aproape o lacrima? Cati am vazut locul si felul in care pensula s-a oprit? Cand am vazut ultima data, in lumina, bucuria aurie a Bunei Vestiri?

Expozitia intitulata “Punct de intalnire” intretaie locurile comune cu sensurile unui alt loc. Un loc mirabil prin monumentalitatea punctului efemer, un loc diafan prin forta de a aduce aproape intrezaritul, un loc in care capata consistenta si forma ceea ce parea ca nu putem sa atingem niciodata. (Alexandra Craciun, critic de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras