Bursa de Spectacole – SIBFEST 2012

Cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu a reunit la Centrul de Informare Turistica din incinta Primariei Sibiu peste 2500 de invitati din 70 de tari. Tema din acest an a fost Crize. Cultura face diferenta, artistii si oamenii de cultura fiind incurajati sa ofere alternative pentru perioada dificila prin care trece lumea. Organizatorii si, personal, presedintele festivalului, Constantin Chiriac, actor si director al Teatrului National Radu Stanca, au pus la dispozitie peste 70 de spatii de joc conventionale si neconventionale, unde au avut loc peste 350 de evenimente cu participarea a zeci de mii de spectatori.

Sibiul a fost si de data aceasta un oras-scena care a gazduit productii
ale companiilor de marca din Romania si din strainatate.La SIBFEST, aflat deja in topul primelor trei festivaluri de teatru europene, a fost organizata si BURSA DE SPECTACOLE. Sibiu Perfoming Arts Open Market a fost gazduita de Primaria Sibiului si s-a derulat pe parcursul a 3 zile.

In premiera, a participat si Teatrul de Revista Constantin Tanase, alaturi de reprezentanti ai teatrelor din Europa, Asia, Africa, America de Nord si Australia. Au fost prezentate, promovate si, cu siguranta, vor fi achizitionate productii din domeniul teatrului, dansului sau muzicii. Toate acestea pentru ca BURSA DE SPECTACOLE a fost si este gandita ca o „expozitie cu vanzare, unde fiecare reprezentant al teatrului prezinta oferta de spectacole, stabilindu-se parteneriate benefice pentru libera circulatie a adevaratelor valori culturale”.

BURSA DE SPECTACOLE, aflata la cea de-a XIII-a editie, membra a mai multor retele si organizatii culturale internationale, este singura platforma de prezentare a actului cultural si este gandita ca o expozitie unde fiecare participant (companii, institutii culturale, scoli de teatru, agentii de impresariat artistic, mass-media specializata, colective de creatie, impresari, artisti) isi prezinta oferta de spectacole. Astfel, se stabilesc parteneriate deosebit de benefice pentru libera circulatie a adevaratelor valori culturale.

BURSA DE SPECTACOLE a fost conceputa ca un spatiu de intalniri care da nastere la noi proiecte, coproductii internationale ce au ca scop promovarea valorilor culturale romanesti si internationale, descoperirea de noi talente, schimbul de informatii etc.

Text si foto: Oana Georgescu