Bugge Wesseltoft & Friends – Oslo 2 – Garana Jazz Festival 2012

Bugge& Friends este un proiect multinational cu o sectiune de trompeta melodica, o sectiune calda de ritm, percutie electronica si compozitii originale ale lui Bugge Wesseltoft. Piesele cantate in concertul de la Festivalul International de Jazz de la Garana 2012, poarta numele generic Oslo, orasul in care s-a nascut muzicianul norvegian.

Bugge Wesseltoft este unul dintre cei mai surprinzatori pianisti ai jazzului nordic, desi parca nici in restul jazzului European nu-i gasim pereche. In muzica lui gasim elemente de jazz, house, techno, ambient, noise si improvizatie libera, elemente ce reflect experientele si experimentele muzicale intreprinse de timpuriu: incepe sa cante cu formatii punk, apoi descopera sintetizatorul si pianul electric.

Se alatura diverselor trupe de jazz, pentru ca in 1990 Arild Andersen si Jan Garbarek sa ii propuna fiecare colaborarea pe albume importante. Bugge foloseste diferite keyboards, instrumente de percutie, samplers, dispozitive programate si efecte vocale, in concerte live sau in studio.

Printre “prietenii’ cu care a cantat la Garana se afla trompetistul Eric Trufaz si saxofonistul Ilhan Ersahin.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.