Brink Man Ship feat. Nils Petter Molvaer – Mervin

Piesa “Mervin” face parte din ultimul album al formatiei Brink Man Ship, “Instant Replay”, in jurul caruia s-a structurat concertul sustinut la Festivalul International de Jazz de la Garana, editia 2012, concert in care trupa a cantat alaturi de ei trompetistul Nils Petter Molvaer.

“Sa risti totul pentru a castiga la final” – ar fi o traducere pentru Brink Man Ship, iar prestatia de la Garana a trupei a demonstrat asta.Brink Man Ship este un oaspete bine-venit in cluburile si festivalurile de jazz de pe intreg mapamondul: Montreal, Vancouver, Oslo, Tallin, Helsinki, Jamaica, Lausane, Istambul…si Garana.

La Garana au interpretat si piese vechi, insa proiectul prezentat a fost structurat pe muzica ultimului album aparut: Instant Replay. Albumul este rezultatul unui sustinut effort colectiv. Piesele sunt o interesanta imbinare de flash-back-uri, improvizatie, reluari de teme.

Acest tip de muzica este reprezentativ pentru noua generatie de muzicieni de jazz, adepti ai postmodernismului urban, al sunetului contrastant, al tensiunii armonice duse la extreme- toate reflectand contradictiile vietii moderne.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.