Best Film Fest

Best Film Fest, un festival ajuns la a 11-a editie, in cadrul caruia sunt premiate cele mai bune filme si sunt recompensati cei mai buni actori prezentati pe marile ecrane romanesti in anul precedent, are loc la Cinema Studio din Bucuresti.

Pentru prima data, anul acesta, evenimentul se va desfasura pe o perioada de trei saptamani, in trei orase: Bucuresti, Vaslui si Ramnicu Valcea .
“Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, regizat de Andrei Ujica, este marele castigator al Best Film Fest, obtinand premiile pentru cea mai buna regie si cel mai bun film romanesc din 2010, intr-o gala organizata la Cinema Studio din Capitala.

Premiul pentru cel mai bun film care a rulat pe ecranele romanesti in 2010 a revenit peliculei semnate de David Fincher “Reteaua de socializare”, iar cel mai bun film european a fost desemnat “Panglica alba”, de Michael Haneke.

Premiul pentru cel mai bun actor intr-un film romanesc a fost decernat lui Victor Rebengiuc, pentru prestatia sa din “Medalia de onoare”, de Calin Netzer, iar premiul pentru cea mai buna actrita a fost acordat Ozanei Oancea, pentru rolul din “Felicia, inainte de toate”, de Razvan Radulescu si Melissa de Raaf.

Filmul cu cele mai mari incasari in Romania in 2010 ramane “Avatar”, de James Cameron, care a obtinut 13.240.862 de lei, in timp ce filmul romanesc cu cele mai mari incasari in box office-ul romanesc de anul trecut a fost “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, regizat de Florin Serban (868.964 de lei si 55.858 de spectatori).

Trofeul “Prieten al Filmului Romanesc” a fost acordat Masei si lui Mircea Dinescu, pentru implicarea si contributia lor la organizarea Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara de la Port Cetate.