Bela Fleck, Zakir Hussain, Edgar Meyer

Un trio mult asteptat de catre iubitorii de jazz si care a facut deliciul publicului de vineri, o zi insorita si surprinzator de calduroasa pentru Garana...

Cand Bela Fleck si Edgar Meyer au fost solicitati sa pregateasca un trio pentru un proiect comun alaturi de Nashville Symphony, amandoi s-au gandit la acelasi nume: Zakir Hussain. Ce l-a facut pe Bela Fleck, muzicianul cu cele mai multe nominalizari – 27 si premii castigate – 11 din intreaga istorie a premiilor Grammy, sa-l aleaga pe Zakir?
El declara : ” Intotdeauna prefer sa cant cu instrumentisti mai buni decat mine. Asa am tot timpul de invatat cate ceva.”

Zakir Hussain, venit in adolescenta din India in America, este ceea ce se poate numi un muzician prolific: in jur de 150 de concerte pe an, inregistrari, preda cursuri de percutie si tablas la studentii universitatilor din San Francisco si Mumbai, compune muzica de film.Celalalt membru al trio-ului, Edgar Meyer, fiul unui cantaret la contrabas, este prezent si el in proiecte sofisticate, atat de jazz cat si de muzica clasica, alaturi de nume celebre, cum ar fi violonistul Joshua Bell. Concertul celor trei s-a bazat, in principal, pe piesele de pe albumul The Melodz of Rhythm, CD aparut la sfarsitul anului trecut.