Atelier Ana Zoe Pop si Cristian Pentelescu

Ana Zoe Pop si Cristian Pentelescu, doi sculptori remarcabili pentru arta romaneasca, deschid o noua expozitie in Bucuresti la Galeria Senso. Va invitam sa participati la vernisajul expozitiei Forma si Expresie care va avea loc joi 2 aprilie 2015, ora 18. De asemenea va invitam la o scurta incursiune in universul artistilor si sa urmariti interviurile realizate cu Ana Zoe Pop si Cristian Pentelescu in atelierele lor.

Sculpturile artistei Ana Zoe Pop

Lucrarile – sculptura si desen – realizate de Ana Zoe Pop si adunate laolalta in expozitia Forma si expresie, menita sa marcheze un an de la revenirea Galeriei Senso in circuit public, pot fi privite ca ofranda adusa credintei si sperantei, dar si ca obiecte plastice realizate cu har si mestesug indelung exersat. Ele arata ca artista a strabatut etape insemnate in drumul cunoasterii, jalonate gratie locului sau de munca – a fost o lunga perioada, conservator al lucrarilor de sculptura aflate in patrimoniul galeriei de arta romaneasca din cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei – de admiratia pentru operele de referinta ale sculpturii moderne romanesti. Amintind ca prin – opera de o neprihanita originalitate – Dimitrie Paciurea a ctitorit un domeniu de investigatie plastica ale carui reverberatii nu s-au epuizat inca – sugeram o filiatie de ordin spiritual mai mult decat onoranta. (Dr. Doina Pauleanu – critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta)

Despre sculptorul Cristian Pentelescu

Monumentale prin viziune si nu neaparat prin dimensiuni, lucrarile prezentate de Cristian Pentelescu in aceasta expozitie aduc laolalta trasee abstracte si forme recognoscibile, suprafete stralucitoare si zone in care materia a fost atacata, invinsa si oprita din mersul ei ascendent, forme rupte sau retezate care se cer prelungite mental si forme prelungi care se inchid in ele insele, separatii vremelnice sau combinatii greu de argumentat si pastrat, o lume care penduleaza intre real si imaginar, intre concret si metafora, intre recursul admirativ la formele stiute si o inventivitate puternic filtrata, chiar cenzurata. (Dr. Doina Pauleanu – critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras